Η Δήμητρα και ο Βασίλης πέρναγαν ένα ξέγνοιαστο απόγευμα στον κήπο του σπιτιού τους.

Ο Βασίλης κλάδευε τις ανθισμένες  τριανταφυλλιές και η Δήμητρα διάβαζε ένα βιβλίο στην αγαπημένη της αιώρα. Τίποτα δεν μπορούσε να τους προετοιμάσει γι’ αυτό που θα ακολουθούσε.

Όταν ο Βασίλης σήκωσε το βλέμμα του για να πιάσει ένα μικρότερο κλαδευτήρι , είδε πυκνό καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος του σπιτιού. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν , έβλεπαν τις φλόγες να καταβροχθίζουν το σπίτι που με τόσο κόπο είχαν δημιουργήσει.

Όταν έφτασε η πυροσβεστική ήταν πια αργά , το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού ήταν κατεστραμμένο και από τη μια στιγμή στην άλλη το ζευγάρι είχε χάσει όλα του τα υπάρχοντα. Ότι δεν κάηκε ήταν πια άχρηστο από το νερό που έριξε η πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά. Σοκαρισμένοι και ανήμποροι να συλλάβουν το μέγεθος της καταστροφής πήραν το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει – το αυτοκίνητο τους – και έφυγαν για να περάσουν το βραδύ σε ένα φιλικό σπίτι.

Το επόμενο πρωί μια αχτίδα αισιοδοξίας ανέτειλε μαζί με τον πρωινό ήλιο όταν επέστρεψαν στο μέρος που ήταν κάποτε το σπίτι τους.

Η πυροσβεστική ανέσυρε από το υπόγειο το χρηματοκιβώτιο MasterLock  που διατηρούσε η οικογένεια για να διαφυλάξει τα πολύτιμα τους αντικείμενα.

Με μια πρώτη ματιά το χρηματοκιβώτιο φαινόταν κατεστραμμένο αλλά μετά από μια πιο προσεκτική εξέταση, πέρα από τα εξωτερικά καμένα σημεία φαινόταν ότι δεν είχε ανοίξει ούτε εκθέσει τα περιεχόμενα του στη δίνη της φωτιάς που το περικύκλωσε ούτε και στους τόνους νερού που έριξε η πυροσβεστική για την κατάσβεση της .

Το πρόσωπο της Δήμητρας χαμογέλασε για πρώτη φορά μετά από την χθεσινή καταστροφή. Η ομάδα της πυροσβεστικής έφυγε για να φέρει τα ειδικά εργαλεία που θα χρειαζόντουσαν για να ανοιχτεί το χρηματοκιβώτιο. Μετά από προσπάθεια αρκετών ωρών κατάφεραν να το ανοίξουν και προς μεγάλη έκπληξη όλων τα περιεχόμενα ήταν άθικτα.

Με δάκρυα στα μάτια η Δήμητρα ξεφύλλισε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες του γάμου τους που πίστευε ότι δεν θα ξαναδεί , περιεργάστηκε τα κοσμήματα που είχε κρατήσει ως οικογενειακά κειμήλια γενεών και με τα χρήματα που είχαν φυλάξει με το Βασίλη στο χρηματοκιβώτιο θα ξεκινούσε να φτιάξει από την αρχή όλα όσα έχασε.

Σίγουρα μια ασφάλεια σπιτιού μπορεί να αντικαταστήσει πολλά πράγματα και ένα χρηματικό ποσό να βοηθήσει στην αγορά νέων αλλά υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν μπορούν να αντικατασταθούν ούτε να αγοραστούν.

Για αυτά εμπιστευθείτε τη MasterLock και τη σειρά από πυρασφαλή και υδατοστεγή χρηματοκιβώτια.

Leave a reply

Vector Brands.  – Επίσημος Αντιπρόσωπος της Master Lock στην Ελλάδα.